
Carnea de vânat provine de la animalele care trăiesc libere în natură. Datorită faptului că au crescut în sălbăticie, carnea lor nu conţine hormoni de creştere, antibiotice sau steroizi, ceea ce o face mult mai sigură din punct de vedere nutriţional. Nu conţine nici foarte multe grăsimi, deoarece animalele se mişcă foarte mult în natură iar grăsimile existente sunt sănătoase.
Din punct de vedere al gustului, acesta este mai intens şi mai aromat decât orice altă carne. Tot din spusele specialiștilor în nutriție, carnea de vânat este superioară chiar şi celei de peşte, prin conţinutul mare de fosfor.
Conţine mai mult fier decât spanacul și mai puţine grăsimi decât un piept de pui. Are cea mai mare cantitate de proteine şi cel mai puţin colesterol față de orice carne de pe piaţă.
La noi găsiţi preparate din mistreţ , cerb, căprioară, iepure, fazan, raţă.
Gătim și livrăm preparate culinare la domiciliu, la locul de muncă.
Carnea de peşte este un aliment pe care nutriţioniştii îl recomandă frecvent ca alternativă sănătoasă în locul altor tipuri de carne, dar şi ca modalitate de a avea o alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional. Peştele este o sursă excelentă de acizi esențiali, omega-3 și omega-6, proteine, vitamine (ex: A, D, E, complexul vitaminelor B), macro şi oligominerale (ex: potasiu, calciu, fier, iod, fosfor, seleniu), elemente absolut indispensabile pentru creşterea şi dezvoltarea corespunzătoare a organismului uman.Carnea de peşte are un conţinut bogat în proteină animală (circa 15 — 22%), iar consumul zilnic a 200 de grame asigură organismului necesarul de aminoacizi esenţiali (ex: lizină, metionină, triptofan, leucină). Comparativ cu alte tipuri de carne, proteinele din carnea de peşte au o digestibilitate foarte ridicată, care poate ajunge până la 97%.
Începem să ne săturăm de modernism. Revine moda retro. Haide atunci să gătim și să mâncăm sănătos, în armonie cu natura. Vânatul și pescuitul sunt cele mai vechi îndeletniciri din lume. Azi , trebuie doar trecute prin filtrul cunoștințelor și ale raționalului.
Conservarea biodiversitãţii faunistice şi perpetuarea unui echilibru sănătos între specii diferite, precum şi între acestea şi mediul lor de viaţă, constituie obiectul şi scopul a numeroase şi diverse profesiuni, specialităţi şi activităţi, printre care şi vânătoarea sportivă. Aceasta se defineşte ca o acţiune raţională, desfăşurată în scopul menţinerii echilibrului în natură, exploatând durabil o resursă naturală regenerabilă. Vânătoarea sportivă, desfăşurată pentru menţinerea echilibrului agro-silvo-cinegetic, în limitele sporului populaţional, durabil, este supusă aprobării şi controlului autorităţilor publice centrale care răspund de vânătoare şi de mediu. Vânătoarea presupune cunoştinţe multiple despre natură, vânat şi tehnica vânătorii, dar şi calităţi precum raţiune şi inspiraţie, înzestrare fizicã , autoeducare şi autocontrol, talent şi experienţã.
Pescuitul, practicat ca formă organizată de procurare a hranei sau a produselor de schimb comercial, a constituit întotdeauna una dintre ocupaţiile importante ale populaţiei în România. Pescuitul, este şi un mod de relaxare şi o pasiune.